DNA wil rechtsgeldigheid besluiten Rekenkamer sanctioneren
25 Jul 2013, 02:00
foto


Na de zittingsperiode van Ulrich Aron in 2008 als voorzitter van de Rekenkamer van Suriname, heeft De Nationale Assemblee verzuimd een voordracht te doen voor een vervolgperiode. De regering heeft het niet nodig geacht de gebruikelijke ontslagresolutie te slaan bij de beëindiging van de zittingsperiode van Aron. Het gevolg is dat de Rekenkamer is aangebleven onder leiding van Aron tot en met 31 maart 2011.

De jure zijn de besluiten die de Rekenkamer in de periode 1 juni 2008 tot en met 31 maart 2011 heeft genomen onrechtmatig en niet rechtsgeldig. Ook de bezoldiging c.q. remuneratie die in deze periode zijn uitbetaald aan de voorzitter, de leden, plaatsvervangende leden en de secretaris van de Rekenkamer zijn daardoor ook onrechtmatig.

Om de besluiten van de Rekenkamer in die periode als rechtsgeldig en de ontvangen bezoldiging als rechtsmatig te achten, is een initiatiefvoorstel ingediend bij het parlement voor behandeling. De conceptwet Rechtspositie Rekenkamer van Suriname voor de periode 1 juni 2008 tot en met 31 maart 2011 wordt vandaag verder behandeld in De Nationale Assemblee.

Het initiatiefvoorstel is ingediend door André Misiekaba (MC/NDP), Carl Breeveld (DOE), Sheilendra Girjasing (NF/VHP), Anton Paal (MC/Palu), Ronny Asabina (BEP) en Jenny Geerlings-Simos (MC/NDP).

Op grond van artikel 150 van de Grondwet worden de voorzitter, ondervoorzitter, leden, plaatsvervangende leden en de secretaris van de Rekenkamer van Suriname op voordracht van De Nationale Assemblee door de president benoemd voor vijf jaren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May