Nieuwe bedrijfsvorm Vensur biedt grote voordelen
24 Jul 2013, 04:00
foto
Patrick Heshusius, directeur van Argos Suriname en de ceo van Kersten, Shirley Sowma-Sumter. (Foto: Raoul Lith)


Vensur (C.Kersten en Co nv), de enige producent van verse cement in Suriname, gaat over in Argos (Cementos Argos S.A.). “Het is niet alleen een naamswijziging, maar ook een introductie van een nieuw businessmodel”, zegt Patrick Heshusius, directeur van Argos Suriname. Het bedrijf werkt volgens een businessmodel dat gebaseerd is op respect voor de cultuur en aandacht in het land waar het opereert.

Na langer dan dertig jaar een zakenrelatie te hebben, tekenden Kersten en Argos in 2010 een joint venture overeenkomst. “We vonden dat het de enige stap was, die de groei van de productiesector in Suriname kon bevorderen”, vertelt Shirley Sowma-Sumter, directeur van C. Kersten en Co. NV. Zij zegt dat de joint venture met Argos duurzaamheid symboliseert. ”We hebben gekozen voor een partner met wie we al lang zaken doen”. Het gaat hier om een fifty-fifty partnerschap.

25% goedkoper
De Kersten-directeur deelt mee dat dit partnerschap ook bijdraagt, dat de productie van lokaal cement 25% goedkoper is dan het importeren van cement. Om economisch sterk vooruit te gaan moet niet alleen de lokale markt beter worden voorzien. “We moeten onze vleugels ook uitslaan, dat is een van onze beleidspunten om na te streven. Over twee jaar moet het mogelijk zijn om te exporteren”.

Sinds de samenwerking van de bedrijven is er 2 miljoen US dollars geïnvesteerd in Vensur. Het Colombiaans bedrijf Argos is met 51% van het marktaandeel de leider in eigen land in de cementindustrie. In de Verenigde Staten is het bedrijf de derde grote cementproducent. In elf landen zijn er vestigingen en er wordt naar 35 landen geëxporteerd.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May