Ondernemer Kesari mag een rechtszaak tegemoet zien
23 Jul 2013, 22:00
foto
Ondernemer Amit Kesari


Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh en Charles Perk, coördinator Openbare Werken Nickerie, zijn niet te spreken over uitlatingen van ondernemer Amit Kesari. Zij zullen hem voor het gerecht slepen om hun goede naam en eer te zuiveren. Hoewel Kesari tegen diverse personen en ook tegen Starnieuws heeft gezegd dat de functionarissen steekpenningen hebben aangenomen, ontkent hij de beschuldigingen nu.

Kesari heeft via Bisnoepersad Dalloesingh, voorzitter van de afdeling NDP Nickerie, een gesprek gehad met de dc. Kesari zou graag de juiste toedracht van het verhaal willen vertellen aan hem. Joeloemsingh geeft aan dat hij geen haatdragend mens is, maar hij gelooft niet dat Kesari de beschuldigingen niet heeft geuit. "Als Kesari niets gezegd had, hoe zouden verschillende mensen dat wel hebben aangegeven. Hij heeft zelfs in het bijzijn van de bestuursambtenaren binnen- en buitendienst uitlatingen gedaan als zou de burgervader steekpenningen hebben aangenomen", zegt Joeloemsingh.

Ontkenning en aanval
Kesari heeft in het bijzijn van de dc en journalisten meerdere malen aangegeven dat hij nimmer de uitlatingen heeft gedaan. Hij heeft ook niet gesproken met districtsraadslid Naveen Tewarie en de parlementariër Premdew Lachman van Nieuw Suriname. Hij geeft aan dat hij wel zijn beklag heeft gedaan bij districtsraadslid Radjeswar Parmessar van Nieuw Suriname, over het te lang uitblijven van de vergunning om duikers te plaatsen. Kesari geeft aan dat hij ongeveer zes maanden terug een aanvraag heeft gedaan en er wordt steeds aangegeven dat OW Nickerie een fout zou hebben gemaakt bij het uitbrengen van het advies aan de dc. Vrijdag heeft Kesari een positief advies gekregen. Perk zegt met zijn hand over zijn hart te hebben gestreken.

Joeloemsingh gaf aan dat hij sedert zaterdag heeft begrepen dat via een bepaalde politieke partij aangevallen zouden worden gedaan. Joeloemsingh zegt dat nu Kesari de hitte van voren en van achteren voelt, hij probeert te ontkennen dat hij die uitspraken zou hebben gedaan. Verder zegt Joeloemsingh dat anderen bewust politiek misbruik hebben gemaakt om mensen hun goede naam en eer aan te tasten. Hij zegt dat mensen moeten weten dat wanneer zij beginnen met een ander, zij eerst naar zichzelf moeten kijken wat zij op hun kerfstok hebben.
"Kom niet aan de integriteit van een ander, en zeker niet van deze man", stelde Joeloemsingh. In dezelfde bewoordingen liet Perk zich uit. Hij zal ook een schadevergoeding eisen via de rechter over uitlatingen van Kesari op Starnieuws.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May