Slachtoffer roof achtervolgt dievenbende
23 Jul 2013, 13:00
foto
Op de voorgrond het voertuig waarmee de benadeelde is ingereden op de stationwagen van de rovers. (Foto: Samie Ramjiawan)


Het slachtoffer dat door drie criminelen is beroofd aan de Bindastraat te Zorg en Hoop van een tas met geld heeft de onverlaten zelf achtervolgd. De criminelen hebben de man gisteren klemgereden en sloegen de portiersruit van de wagen van het slachtoffer kapot. Eén van de rovers griste daarna de tas met het geld uit de auto, waarna de dievenbende zich snel uit de voeten maakte met de auto.

Tijdens de beroving had één van de rovers het slachtoffer met een hamer op zijn voorhoofd geslagen. Hevig bloedend heeft het slachtoffer de auto van de dieven achtervolgd. De politie was intussen gealarmeerd. Het lukte het slachtoffer om de stationwagen van de rovers aan de Lala Rookhweg ter hoogte van het bejaardentehuis ‘Ashiana’ aan te rijden. De politie die kort daarop arriveerde, heeft twee van de onverlaten kunnen arresteren. Eén van hen is een ex-politieagent, die wegens fraude uit het korps werd gezet.

Ooggetuige H.H. zegt aan Starnieuws dat hij het een moedige daad vindt van het slachtoffer om over de berm te rijden met een bebloed gezicht teneinde de wagen van de rovers aan te rijden. "Ik dacht al die tijd te maken te hebben met joyriders, totdat ik doorhad dat rovers werden achterna gezeten. Je bent nergens meer veilig in dit land." H.H. vertelt dat hij heeft gezien dat één van de rovers is gevlucht in de richting van het Doekhieproject.

In de auto van de criminelen is een tas, hamer en vuistvuurwapen aangetroffen. Zowel het voertuig als de aangetroffen spullen zijn voor onderzoek meegenomen door de politie. Het is niet bekend als het buitgemaakte bedrag terecht is. Het slachtoffer is voor verpleging vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May