Chief scout Bouterse maakt Cuboree tot groot feest
22 Jul 2013, 02:00
foto
Chief scout Desi Bouterse geeft de welpen uit Guyana een brasa. (Beeld: René Gompers)


Met gejoel, zang en dans is de 13e Caribbean Cuboree van start gegaan. Chief scout, president Desi Bouterse heeft de welpen uit binnen- en buitenland met een brasa verwelkomd. De kinderen reageerden massaal op de actie van de chief scout en ontaarde de inspectie van de troepen in een welkomstfeestje in de Ayoko kazerne op Zanderij.

De officiële openingsceremonie begon zondag een uur later dan gepland door de zware regens. Ook werd de activiteit geplaagd door technische mankementen. Ondanks de tegenslagen zat de sfeer er goed in. De kinderen waren enthousiast en de ouderen deden hun best om alles vlot te doen verlopen. Menig spreker riep op om 'fun' te hebben de komende week, maar ook om 'gehoorzaam te zijn aan de leiders.'

'Cursus Surinaams'
Chief scout Bouterse sloot zijn toespraak af met een korte les Surinaams. De kinderen hadden in een minuut al 'fawaka?' en 'mi de bun' onder de knie. Op aanvraag van Bouterse heeft het kapel 'bigi poku' gespeeld 'fu mek den sma firi tak na Sranan den doro'. Welpen én leiders reageerden daar positief op en was een begin gemaakt voor een sfeervolle start van de cuboree.

Er doen honderden kinderen uit Suriname, Guyana, Frans-Guyana, Dominica, Trinidad & Tobago, Grenada, Anguilla, Curacao en Sint Maarten mee aan het welpenkamp. Aruba heeft de opening niet gehaald maar zal wel aanwezig zijn. De 'cubs' gaan de vriendschapsbanden versterken en aan culturele uitwisseling doen. De padvinders zullen niet alleen op de kazerne verblijven maar ook excursies doen naar andere districten. De cuboree duurt tot 29 juli.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May