Jamaica zet elektronische billboards in voor vermiste kinderen
21 Jul 2013, 16:00
foto


De Jamaicaanse regering gaat elektronische billboards opzetten met foto’s en informatie over vermiste kinderen. Zo hoopt de regering dat het publiek de kinderen kan helpen identificeren zodra ze worden vermist. Op deze manier kan het publiek de politie helpen de kinderen te redden.

In Jamaica staan meer dan 1.100 kinderen als vermist geregistreerd. De billboards zijn deel van een waarschuwingssysteem dat in 2009 werd gelanceerd na de dood van de scholier Ananda Dean.

Dagelijks verdwijnen vier kinderen in Jamaica. Tachtig procent van hen keert binnen een paar dagen of weken terug naar huis, maar de rest is nooit levend gevonden, zegt BBC-correspondent Nick Davis in Jamaica.

"Deze billboards moeten het publiek helpen deze kinderen snel te zien en te identificeren en het Bureau van de Kinderregistratie (OCR) of het dichtstbijzijnde politiebureau te bellen," zei OCR-griffier Greig Smith.

1.154 vermisten
Als onderdeel van het Ananda alarmsysteem, worden de foto's en cruciale informatie over vermiste kinderen al gedrukt en verspreid over het land. Sommige mobiele telefoonproviders versturen de data ook naar hun klanten.

In de komende maanden zullen de elektronische billboards in de hoofdstad, Kingston, evenals Montego Bay, Savanna-la-Mar, Ocho Rios en Spanish Town worden geïnstalleerd. Volgens de meest recente cijfers van de regering van 26 juni, zijn er 1.154 opgegeven als vermist en ongeveer 190 zijn ongeregistreerd in de Caribische natie.

Jamaica heeft een bevolking van meer dan 2,7 miljoen, met bijna een op de vijf mensen die onder de armoedegrens leven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May