Schurman: Barrières Cuboree overwonnen
21 Jul 2013, 08:00
foto


"We zijn over heel veel barrières gekomen, we hebben doorgezet en we kunnen nu kort voor de Cuboree begint, zeggen dat we ze hebben overwonnen", zegt Humphrey Schurman, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname. De dertiende Caribbean Cuboree gaat zondagmiddag beginnen en wordt geopend door chief scout, president Desi Bouterse. Honderden welpen uit Suriname en het Caribisch Gebied zullen een week lang kamperen en de vriendschapsbanden versterken in de Ayoko Kazerne op Zanderij.

Drie jaar geleden overwoog de Surinaamse padvinderij om de cuboree hierheen te halen. Vorig jaar werd eindelijk de knoop doorgehakt en is een aanvang gemaakt met het waarmaken van een droom. Het thema 'Fun in the Jungle' zorgde voor nog meer uitdagingen op organisatorisch en logistiek vlak. De kosten zijn geraamd op SRD 900.000. Er is veel steun ontvangen van de overheid, die zorgt voor voeding, transport en veiligheid. "Het heeft zoveel van ons gevergd", vertelt Schurman. "We zijn al een jaar keihard bezig, maar die droom is nu werkelijkheid geworden. Dit stemt goed en ineens wordt de vermoeidheid van al dat harde werken omgetoverd in een behoorlijke dosis energie", zegt Schurman voldaan.

Ondertussen hebben zich al ruim zeshonderd welpen aangemeld. Schurman geeft aan dat er nog enkele delegaties onderweg zijn en is nuchter over het aantal participanten. "We zijn berekend op duizend welpjes. Het niet halen van dat aantal zal de pret echt niet drukken". Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen maakt dat de organisatoren extra geïnspireerd zijn, meldt Schurman lachend. "De organisatie vergt heel veel. Maar als je die kinderen zo bezig ziet, valt de vermoeidheid weg en is het niet zo erg meer dat je je broodnodige slaap moet ontberen. Hier doen we het voor, voor die kinderen. Zij gaan een onvergetelijk tijd tegemoet."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May