Saramacca wil intensieve samenwerking met lokale bevolking
21 Jul 2013, 06:00
foto
Bewoners van de FALweg in vergadering bijeen.


Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani heeft de bewoners van Falweg en omgeving geïnformeerd over het wegenproject dat deel is van het decentralisatieprogramma DLGP. De Falweg met een lengte van 1000 meter, waar bijkans 100 gezinnen wonen, wordt dit jaar nog bestraat.

Ramdhani deelt aan Starnieuws mee dat het Falproject in 1989 geïnitieerd is door de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL). De plaatselijke bevolking leverde een bijdrage bij het tot stand komen van dit project.
“Ik ben ervan overtuigd dat ook aan dit bestratingsproject de bevolking haar volle medewerking zal verlenen. Na een intensieve selectieprocedure door district- en ressortraadsleden is het besluit over bestrating van de Falweg genomen”, merkte Ramdhani op.

Zelf uitvoeren
Iris Gilliad, Taskmanager van Burgerparticipatie, gaf aan dat een van de doelen van het decentralisatieproces is om de burgers dichterbij de overheid te brengen. Zij vertelde dat het unieke van dit project is dat dit niet zal worden uitgevoerd door een aannemer, maar door de lokale overheid, Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling en de plaatselijke bevolking. Daarom is het belangrijk dat ook tien personen van de omgeving deelnemen aan het project.

Kris Shewdat, bewoner van de Falweg, voerde het woord namens de bewoners van de Falweg. Hij bracht zijn dank uit aan eenieder die ervoor gezorgd heeft dat dit project wordt aangepakt. “Wij zijn zeer ingenomen hiermee. Na 24 jaren zal deze weg structureel worden aangepakt”, zei Shewdat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May