SBA start basketbal- en cheerleading scholencompetitie
20 Jul 2013, 13:00
foto


De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) zal een scholen basketbal- en cheerleadingcompetitie beginnen. Niet alle scholen zullen aan deze competitie kunnen meedoen. De associatie beschikt namelijk niet over voldoende officials, verder speelt een gebrek aan accommodaties ook een rol. Daarom zullen in het schooljaar 2013/2014, tweeëndertig teams worden toegelaten tot de competitie.

De deelnemende scholen mogen een U-17 selectie en een selectie met oudere kinderen inschrijven. De kampioen (school) ontvangt SRD 15000, terwijl de semi-kampioen SRD 10.000 krijgt. Daarnaast worden de winnaars beloond met een geheel verzorgde educatieve reis naar Curaçao.

Aangezien cheerleading nieuw is voor Suriname, zal een groep van zes dames op kosten van de SBA, in de eerste week van augustus, naar Amerika afreizen om getraind te worden. Zij zullen op hun beurt weer anderen trainen en begeleiden.
Als alles volgens plan verloopt, is de start van beide competities in maart 2014, terwijl de finale gepland is voor juli van dat jaar. De SBA zal de teams van beide competities kleden. Verder zal de associatie de scholen ook voorzien van basketballen.

Scholen die wensen deel te nemen aan de competities kunnen contact opnemen met het secretariaat van de SBA tussen 9.00 en 13.00 uur op het telefoonnummer 521120. Als symbolische start van de basketbalcompetitie, zal het Havo 3 reeds maandag de eerste basketballen in ontvangst mogen nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May