Venetiaan wijst op gevaar verkoop van goud
19 Jul 2013, 04:00
foto


Assembleelid Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) heeft op basis van gegevens van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) geconstateerd dat er weer goud is verkocht. Hij stelde vragen hierover donderdag in De Nationale Assemblee tijdens de rondvraag.

Venetiaan wil weten hoe lang dit door zal gaan. Er wordt volgens hem van de gedachte uitgegaan dat het goud dat verkocht wordt, teruggekocht kan worden. De politicus vindt dit niet zo vanzelfsprekend. Er kan ook een situatie ontstaan, waardoor het goud niet teruggekocht kan worden.

"Ik kan niet zien waar de middelen, de dollars binnenkomen", stelde Venetiaan. Hij kan uit de weekstaten niet aflezen waar de opbrengsten van het verkochte edel metaal geboekt zijn. Hij wilde weten of er weer een brief moet worden geschreven naar de regering om deze vragen beantwoord te krijgen.

De governor van de CBvS, Gillmore Hoefdraad, heeft eerder deze maand na kritieken over de verkoop van goud uitleg gegeven. "Het is voor een fragiele economie als de Surinaamse, met een grote afhankelijkheid aan de goudsector, gevaarlijk te veel goudreserves in voorraad te hebben. Elk besluit hierover nemen we in overleg met de regering en we gaan echt niet op een ochtend opstaan en zomaar beslissen hoe het wordt geïnvesteerd”, zei Hoefraad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May