Vrijspraak voor verdachten diefstal Maretraite Mall
19 Jul 2013, 00:00
foto
De ravage in unit 17 van de Maretraite Mall vorig jaar.


Rechter Sieglien Wijnhard heeft Raoul R. en Edu C., die ervan verdacht werden op 11 juni 2012 een juwelierszaak in de Maretraite Mall beroofd te hebben, vrijgesproken. Dit gebeurde op de rechtszitting van donderdag. De officier van justitie Astrid Niamat, had ook vrijspraak geëist in deze zaak, omdat de tenlasteleggingen niet bewezen zijn. De rechter handelde conform de eis van Niamat.

In de middag van 11 juni vorig jaar drongen gewapende mannen unit 17 van de Maretraite Mall binnen. De mannen hielden het personeel onder schot en de werknemers werden gedwongen om de sieraden af te staan. Het voertuig waarmee de criminelen zijn weggereden, werd onbeheerd achtergelaten in de Agaatstraat. Tien kilogram aan sieraden werd toen buitgemaakt.

Niet opgehelderd
De politie kreeg een tip dat de bende die betrokken was bij de roofoverval de sieraden zou gaan verkopen aan de Koningstraat. Ook speelde de tipgever het kentekennummer van de auto door. De politie reed de verdachten klem en moest schoten lossen, omdat eentje probeerde weg te vluchten. De verdachten beweerden de sieraden van iemand gekregen te hebben en slechts benaderd te zijn om deze te verkopen. Het huisonderzoek bij de verdachten had niets opgeleverd.

Volgens de verklaring van de benadeelde drongen drie fors gebouwde en gemaskerde mannen de zaak binnen. Een vierde stond buiten te wachten. Ze waren allemaal gewapend. Ze sommeerden de eigenares van de juwelierszaak om de sieraden af te staan. Ook schoten ze op de etalagekasten. Ze namen de mobiele telefoon, huis- en autosleutels van de benadeelde mee.
In deze zaak zijn vier mannen doodgeschoten door de politie. Procureur-generaal Soebhas Punwasi, minister Edward Belfort van Justitie en Politie en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie beloofden een onderzoek naar de doodsoorzaak van de vier mannen. Tot nu toe is het resultaat niet bekendgemaakt, hoewel het obductie rapport al een jaar bij het Openbaar Ministerie is.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May