Ontwerplegger OWMCP gepresenteerd
18 Jul 2013, 22:30
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh ontvangt de ontwerplegger OWMCP uit handen van directeur Richenel Small. (Foto: OWMCP)


De ontwerplegger van het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP) voor de bestuursambtenaren van Nickerie is donderdag gepresenteerd op het districtscommissariaat van Nickerie. De legger geeft een overzicht van het waterschapsgebied vanaf Wakay pompgemaal tot en met Nanniverdeelwerk. Dit overzicht is belangrijk voor het toezicht op de naleving van onderhoudsplichten.

Bij de overhandiging benadrukte directeur Richenel Small van OWMCP het belang van samenwerking met de bestuursambtenaren en overige belanghebbenden. De overige waterbeheer-ministeries moeten ook data aanleveren om het traject te continueren naar de overige delen van het OWMCP beheersgebied. De ontwerplegger wordt gedurende 30 dagen ter inzage gelegd op het waterschapskantoor van OWMCP en het commissariaat.

Traject
Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun bezwaren indienen. Het Bestuursbesluit hierover wordt dan verzonden naar de districtscommissaris, die binnen twee maanden zijn goedkeuring moet geven. Hierna wordt het gestuurd naar de minister van Regionale Ontwikkeling, zegt de voorlichting van OWMCP.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh zei te hopen dat de ingestelde waterschappen profijt zullen hebben van het register. De komende week start OWMCP reeds met een serie introductie trainingen ten behoeve van de nieuw gekozen besturen van de inliggende waterschappen.

Een legger geeft een overzicht weer van een waterschapsgebied waarin waterlopen en bijbehorende kunstwerken zijn opgenomen die overwegend van belang zijn voor waterbeheer. Hieraan gekoppeld is een leggerblad met tabellen waarin specifieke data zijn vastgelegd van bijvoorbeeld irrigatie- en drainagekanalen, dammen, kunstwerken, zwampen, kreken, afmetingen van de objecten, onderhoudsplichtigen, onderhoudsverplichtingen en fysieke begrenzingen, licht OWMCP toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May