Caribbean Festival volgend jaar opgedragen aan Suriname
19 Jul 2013, 02:00
foto


Suriname krijgt met het Caribbean Festival opnieuw de kans zich in het Caribisch Gebied te profileren. De 34e editie van dit festival wordt volgend jaar aan Suriname gewijd. Het is de bedoeling dat bij dit evenement landen uit het Caribisch Gebied door kunst en cultuur naar elkaar toegroeien. De directeur van Cultuur, Stanley Sidoel heeft op 9 juli in Santiago de Cuba de symbolische overdracht van het festival geaccepteerd.

Volgens ambassadeur Ike Antonius, weet de regio nog te weinig over Suriname. Hij is daarom blij met het Cubaans besluit om Suriname tot het onderwerp van het festival te maken. “Het is het resultaat van culturele diplomatie. Dit is een heel belangrijk moment voor ons land om in elk geval onze culturele diversiteit uit te dragen”, zegt hij.

Sidoel zegt dat Suriname alles uit de kast zal moeten halen om zijn diversiteit waardig uit te dragen. Hij benadrukt dat het festival een volksfeest is. Het sociologische en antropologische aspect van Suriname zal ook belicht worden, geeft de voorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan. Sidoel zal zich verdiepen in de inhoud van het symposium dat aan het festival verbonden is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May