Ondernemer Gajadien veroordeeld voor belediging dc Bink
18 Jul 2013, 00:30
foto


Jairadj Gajadien, kermisorganisator, is op de rechtszitting woensdag door rechter Dinesh Sewrattan veroordeeld voor een week voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van een jaar. Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink had aangifte tegen de ondernemer gedaan, omdat zij zich in haar goede naam en eer aangetast voelde door zijn uitlatingen.

Hij beschuldigde de dc van het accepteren van steekpenningen voor het verlenen van vergunningen. Het Openbaar Ministerie had zes weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar geëist tegen de veroordeelde.
Ook werd er een civiele zaak tegen Gajadien aanhangig gemaakt. Civiele rechter Ingrid Lachitjaran bepaalde dat Gajadien zijn verontschuldigingen moest aanbieden aan de dc door advertenties te plaatsen in de dagbladen de Ware Tijd en Times of Suriname . Er werd geen vonnis gewezen in de civiele zaak, omdat Gajadien beide schikkingsvoorstellen gedaan door de advocaat van Bink had verworpen. Hij koos voor de uitspraak van Sewrattan in de strafzaak.

Sewrattan merkte op dat voor smaad aan drie specifieke voorwaarden: de goede naam en aanranding van iemands eer, een bepaald feit moet ten laste gelegd zijn en de dader moet als doel hebben om ruchtbaarheid te willen geven aan het feit. De rechter stelde dat bij laster de belediging wel bewezen moet worden. Bij smaad hoeft dat niet zo te zijn. Sewrattan zei dat het niet bewezen is dat Bink steekpenningen heeft aangenomen. Volgens de rechter is het niet komen vast te staan dat dc steekpenningen heeft aangenomen. De donatie die gevraagd werd, voor een sociaal doel, bij het verlenen van een vergunning, noemde de rechter wel bedenkelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May