Stichting Zon pleit voor volledig zorgpakket
17 Jul 2013, 18:00
foto


Een totaal zorgpakket, dat is waar de stichting ZON Thuiszorg vurig voor pleit. Eerst ziekenzorg, gevolgd door zorg voor hulpbehoevenden die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen en wordt gecompleteerd met preventieve zorg via wijkverpleging die huis aan huis in alle ressorten van het land plaatsvindt. Dat is wat de stichting verstaat onder een totaal zorgpakket.

Met deze aanpak kunnen ernstige aandoeningen en beperkingen op tijd worden ontdekt en behandeld, ter voorkoming van hospitalisatie en re-hospitalisatie, schrijft de stichting in een petitie. De zorginstelling heeft dinsdag de petitie met haar kijk op en aanbevelingen over de vernieuwing van het zorgstelsel aangeboden aan vicepresident Robert Ameerali. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken was er ook bij.

Vernieuwing moet gepaard gaan met de hervorming van ons zorgstelsel waardoor meer handen aan het bed komen, de huisarts thuiskomt, overlegstructuren worden opgezet voor diverse disciplines en verantwoording wordt afgelegd voor de geleverde zorg. Op deze wijze wil ZON Thuiszorg haar bijdrage leveren om te werken aan een goed en duurzaam zorgstelsel voor alle Surinamers.

Samen met de petitie is ook een samenvatting van het door ZON Thuiszorg ontwikkelde Nationaal Thuiszorg Plan waarin het Surinaams Thuiszorgsysteem (STS) wordt beschreven, aangeboden aan de vicepresident. Via het kabinet van de vicepresident zijn ook aan de ministers van Volksgezondheid en van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een exemplaar overhandigd van de petitie en een samenvatting van het Nationaal Thuiszorg Plan. De stichting blijft benadrukken dat thuiszorg staatszorg is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May