In oktober weer grote landbouwtentoonstelling
16 Jul 2013, 18:00
foto
Leden van de Lions Club Kwatta met minister van LVV, Hendrik Setrowidjojo en onderdirecteur landbouw, Soeresh Algoe. (Foto: LVV)


In oktober organiseert de Lions Club Kwatta (LCK) samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) weer een grote landbouwtentoonstelling. Enkele leden van LCK hebben het eerste gesprek gevoerd hierover met minister Hendrik Setrowidjojo en onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe.

De landbouwtentoonstelling maakt deel uit van de jaarlijks uit te voeren projecten van LCK en wordt sinds 2007 georganiseerd. De serviceclub wil landelijk ‘Voedselvoorziening en gezond voedsel’ stimuleren. Op de tentoonstelling kunnen landbouwers uit de verschillende districten elkaar ontmoeten, informatie uitwisselen en hun geteelde gewassen laten zien.

Deskundigen van LVV zullen voorlichting geven over de verschillende landbouwaspecten zoals kunstmest, pesticidegebruik en oculatie. Het is de bedoeling om landbouwproducten, fruitbomen en planten voor een redelijke prijs te verkopen aan bezoekers. Landbouwers met opvallende gewassen zullen prijzen krijgen, zegt de serviceclub in een bericht.

LCK hoopt dat deelnemers uit buurlanden ook participeren. In het verleden hebben boeren uit Trinidad en Tobago meegedaan aan de tentoonstelling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May