Caricom en Singapore bespreken economische relatie
15 Jul 2013, 20:30
foto


Caricom-ministers zijn op dit moment in Singapore voor deelname aan een topconferentie tussen dat land en de regio. Minister Raymond Sapoen van Handel & Industrie (HI) neemt ook deel aan de ontmoeting, die duurt tot en met 19 juli. Het doel van deze Caricom-Singapore High Level Ministerial Exchange is het verbeteren van de economische relatie tussen Singapore en de Caricom.

Singapore staat wereldwijd bekend om haar investeringscondities en heeft zich ontwikkeld tot een voorbeeld industrieland, zegt de voorlichting van HI. Het land zal zijn ervaringen delen op het gebied van stadsontwikkeling, de bouw en management van havens en transportfaciliteiten, luchtvaart, economische en industriële zones, overheidsadministratie, volkswoningbouw en economische ontwikkeling.

Vooral stimulering van kleine en middelgrote bedrijven, innovatie binnen bedrijven, haven ontwikkeling, luchtvaart ontwikkeling, toepassing van ICT bij zowel het bedrijfsleven als de overheid, en milieu management, zijn van belang voor Suriname.

Momenteel is een consultatiegroep uit Singapore in Suriname bezig beleidsmakers te helpen de internationale Doing Business ranking van Suriname te verbeteren. Binnen het project ‘Doing Business’ worden verschillende maatregelen getroffen om het investerings- en zakenklimaat van Suriname te verbeteren, geeft HI aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May