Cessna crasht in Guyana
15 Jul 2013, 13:10
foto
Het gecrashte toestel in de dichte vegetatie. (Foto: Demerara waves)


Een Cessna Caravan is vanochtend van de Matthew Ridge landingsbaan in Guyana van de baan geraakt. Het toestel is in de dichte vegetatie beland. Een van de 12 passagiers heeft een gebroken been. Enkele anderen hebben wat lichte verwondingen opgelopen.

Volgens regeringsinformatie is ‘het toestel neergestort tijdens slecht weer en kan het worden afgeschreven.’ Een bewoner van de omgeving van de plek waar het incident zich voordeed, zei dat het een vroege vlucht was. Het toestel cirkelde rond de landingsbaan te midden van zware bewolking. Er waren meerdere mensen die wachtten op de vroege vlucht. Op een gegeven moment viel de motor stil, vertelden ze. Onmiddellijk renden passagiers en bewoners naar het gebied, ongeveer 15 minuten verwijderd van het vliegveld, waar het toestel tussen de bomen was geraakt. De passagiers kropen uit het vernielde vliegtuig.

De piloot had een diepe snee op het voorhoofd. Een vrouw had een gebroken kaak, terwijl twee anderen verwondingen aan de handen hadden. De passagiers waren hoofdzakelijk mijnwerkers op weg naar de goudvelden. De Guyanese burgerluchtvaart autoriteiten zijn naar de plek gestuurd voor onderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May