Verkoop mediabedrijf SBS krijgt nog een staartje
14 Jul 2013, 04:00
foto


De verkoop van Soekhoe’s Broadcasting Suriname (SBS) in het district Nickerie krijgt nog een staartje. De ondernemer Johnny Mahespalsingh (NV Petrolog) heeft terrein met radio- en televisiestation plus alle roerende en onroerende goederen met vergunningen en filialen overgekocht. De akte van verkoop en koop vond plaats ten overstaan van notaris Primdath Bishoen. "SBS Nickerie maakt deel uit van een boedel", zegt zoon Ram Soekhoe aan Starnieuws.

Toen het bericht over de verkoop van SBS Nickerie gemeld werd, maakte zoon Soekhoe contact met Starnieuws. Hij benadrukt dat voor verkoop van SBS "alsmede van alle tot deze boedel behorende zaken, is toestemming vereist van eenieder die hierop recht heeft. Ik als rechthebbende heb hiertoe geen toestemming gegeven. Een officiële verkoop en overdracht is dus niet mogelijk".

Reactie verkoper
De verkoper, vader Harrypersad Soekhoe, geconfronteerd met de situatie, zegt aan Starnieuws dat hij gerechtigd is het bedrijf te verkopen. Volgens hem is alles volgens de juiste juridische procedure gebeurd. Hij vindt dat zijn zoon zich beter moet laten informeren. Er is al enige tijd een zaak aanhangig gemaakt over de nalatenschap, waarover een testament is.

Mahespal heeft een document overgelegd waaruit blijkt dat hij het terrein en alles erop heeft overgekocht. De koop is gesloten bij de notaris. De overdracht heeft ook al plaatsgevonden. Bisnoepersad Dalloesingh, Kenneth Donk en Sayed Sardha leiden voorlopig het bedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May