Universiteit plant masteropleiding hernieuwbare energie
13 Jul 2013, 04:30
foto
Een delegatie van de universiteit is op bezoek bij minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. (Foto: NH)


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) zal in samenwerking met de universiteit van Guyana en de KU Leuven in België, een master programma Renewable Energy Technologies beginnen. Een delegatie van de universiteit, onder leiding van Radjiskumar Mohan, onderdirecteur van het Institute for Graduate Studies and Research, heeft minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) hierover informatie gegeven.

Het plan heeft als doel het verbeteren van de capaciteit van de universiteit om programma's en cursussen in de toegepaste technologieën voor hernieuwbare energie aan te bieden. In het eerste jaar van de samenwerking zal een curriculum voor een nieuw master programma worden ontwikkeld. De focus zal gelegd worden op waterkracht-energie, biomass, wind-en zonne ernergie. Buitenlandse deskundigen zullen Surinaamse professionals opleiden.

Hok heeft de universiteit alle medewerking toegezegd bij het uitvoeren van het initiatief, dat zal bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname. “Dit speelt op een groeiende behoefte bij niet alleen het bedrijfsleven, maar ook bij de overheid”, zegt de voorlichting van NH.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May