Griffiers civiele zaken in beraad
12 Jul 2013, 06:00
foto


Fungerend griffiers die gebundeld zijn in de vereniging van griffiers, zijn in beraad. Dit houdt in dat er geen medewerking wordt verleend aan de rechtspleging. De zittingsrol is integraal uitgesteld. Donderdag opende de deurwaarder de zitting op verzoek van de kantonrechter. Hierna deelde de kantonrechter het publiek mee dat vanwege het beraad van de griffiers de behandeling van alle civiele zaken zijn uitgesteld naar een andere dag.

Starnieuws verneemt dat het beraad slechts geldt voor griffiers die betrokken zijn bij de behandeling van civiele zaken. De behandeling van kort gedingzaken vindt ongestoord plaats, want substituut griffiers doen niet mee aan het beraad van hun collegae.

Donderdagmiddag hebben de griffiers van de Grote Combeweg vergaderd met hun collega strafgriffiers van de afdeling Strafzaken. Het is niet duidelijk welk standpunt deze groep griffiers heeft ingenomen. De behandeling van appelzaken en van de Krijgsraad vinden normaal plaats.

Gespannen situatie
Volgens de bron hebben civiele griffiers in het verleden geweigerd extra zittingen te doen. Zij konden de zware werkdruk niet meer aan. Hierna werden zij extra in de gaten gehouden door de leiding van het kantongerecht. De griffiers werden beperkt in hun bewegingen. De griffiers vroegen geruime tijd naar een oplossing tegen de onderbezetting. In plaats van nieuwe krachten aan te trekken, worden de griffiers ingezet bij extra zittingen. Oplossingen zijdens het ministerie van Justitie en Politie blijven uit. Een griffier is ontheven uit haar functie en een andere heeft vorige week ontslag genomen.

De voorzitter van de vereniging van griffiers, Djaiperkash Ramdin, wil nog niet reageren op de ontstane situatie. Het wachten is op een oplossing vanuit het ministerie van Justitie en Politie. Hij vraagt de gemeenschap begrip te tonen, omdat griffiers ook mensen zijn voor wie ook goede arbeidsomstandigheden gelden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May