Huilende verdachte: ‘Ik ben geen oplichter'
11 Jul 2013, 20:30
foto


Rahied G. verklaarde huilend aan rechter Alida Johanns dat hij geen oplichter was en nooit slechte dingen had gedaan. Volgens hem verdient hij een kans. Hij wordt beschuldigd van het oplichten van 34 personen, die allemaal zijn vertrouwelijke cliënten waren. De verdachte is juwelier van beroep en heeft sieraden en voorschotten van deze benadeelden niet terug gegeven. Hij gebruikte de gelden en de sieraden van de nieuwe cliënten om oude klanten af te wikkelen.

Advocaat Reshma Garib hield op de rechtszitting donderdag haar pleidooi. “Vanwege overmachtssituatie moest mijn cliënt overgaan tot deze handelingen. Zijn sieraden waren gestolen uit de auto, waardoor hij in grote schulden terecht kwam. Hij heeft geprobeerd om zijn cliënten uit te betalen. Er is over de diefstal aangifte gedaan bij de politie. Hij heeft zelfs zijn onroerend goed verkocht om een cliënt SRD 45.000 uit te betalen. Ik vraag om een gouden kans voor hem, zodat hij zijn vertrouwde klanten kan uitbetalen. Hij heeft een gezin met drie minderjarige kinderen die allemaal eronder lijden. Alle benadeelden hebben aangegeven dat zij altijd goed en vertrouwelijk behandeld werden door Rahied G.”, pleitte Garib.

Vertrouwen behoorlijk geschaad
Het Openbaar Ministerie had in deze zaak achttien maanden geëist tegen de verdachte. Officier van justitie, Shanta Mahadew, merkte op dat de verdachte het vertrouwen van de 34 benadeelden behoorlijk geschaad heeft. Zeven aangiftes zijn zelfs voor de beroving gedaan. Dit geeft volgens de officier aan dat hij al eerder met deze praktijken bezig was. Ook plaatste zij vraagtekens bij de verklaring dat slechts een persoon uitbetaald was en wel voor een bedrag van SRD 45.000. “Hiermee konden wel vijftien anderen uitbetaald zijn”, deelde Mahadew mee.

Garib zei dat het Openbaar Ministerie alle ruimte gehad heeft om de kwitantie te onderzoeken. Zij vertelde dat de mensen die steeds bij de deur kwamen en de kinderen van de verdachte bedreigden, als eerst ontvingen. Ook liet ze weten dat alle bedragen hoog waren. De vrouw van de verdachte die in de zaal zat, kon haar tranen niet bedwingen. De verdachte verliet huilend de zaal. Deze zaak zal op 25 juli verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May