Geen varkenspest bij dieren in LVV-survey
11 Jul 2013, 22:30
foto


Deskundigen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben nog geen positieve gevallen van klassieke varkenspest bij varkens ontdekt. Dit blijkt uit de landelijke survey naar varkenspest die een tijd geleden is gestart. De deskundigen hebben monsters afgenomen van 520 varkens in 70 verschillende bedrijven. LVV is tevreden met deze resultaten, zegt de voorlichting van het ministerie.

De testen worden naar internationale richtlijnen op regelmatige basis afgenomen. Het ministerie vraagt de varkenskwekers om hun medewerking hierbij te verlenen. Ook wordt een beroep op hen gedaan in geval van klachten deze door te geven aan de bedrijfsarts of de Veterinaire Dienst van het ministerie van LVV. Deze instanties handelen de klachten af en doen verder onderzoek.

De passieve surveillance van de Veterinaire Dienst wordt altijd gehanteerd door middel van gegevens van het slachthuis en eventuele verdachte gevallen. De dienst werkt bij de monsterafname onder meer aan het minimaliseren van de logistieke problemen en stress bij de dieren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May