Subsidie Stichting voor het Kind nog geen derde van begroting
09 Jul 2013, 10:00
foto


De subsidie die de Stichting voor het Kind van de overheid heeft ontvangen is nog niet eens een derde van de jaarbegroting van de organisatie. De begroting van dit jaar is geraamd op SRD700.000. De stichting kreeg SRD 118.000. “Ik weet niet hoe men aan dit bedrag is gekomen, maar we zijn in elk geval blij dat er een aanvang is gemaakt met het geven van de subsidie”, zegt Neville Veira, ondervoorzitter van het stichtingsbestuur.

Ook bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt dat dit een goed begin is, maar vraagt zich af wanneer er daadwerkelijk een structurele oplossing zal komen. “Als het geld niet was gekomen, zou het dit keer geen bluf zijn en zou het tehuis echt moeten sluiten”, zegt Naarendorp.

Evaluatie
Veira zegt van regeringsadviseur Eddy Jozefzoon begrepen te hebben dat de stichting in november wordt geëvalueerd. Dan zal ook haar toekomst aan de orde komen. “Ik hoop dat we daar niet alleen de besteding van dit beetje geld evalueren, maar ook nagaan hoe de volledige begroting bijeen te krijgen. Die evaluatie moet niet alleen met de beleidsmakers plaatsvinden maar met ons en de mensen in het veld. Pas dan zal de regering een goed beeld krijgen van de belangrijke functie van de stichting”, zegt Veira.

Veira en Naarendorp zeggen dat de verkregen subsidie slechts voldoende is om de salarissen, overwerk, transport, elektriciteit en waterverbruik te betalen over een periode van enkele maanden. “We zullen dan onze handen moeten blijven openhouden en bedelen bij het bedrijfsleven en andere donoren”, zegt Veira. “Het is haast een utopie om te denken dat in de komende tien en misschien wel 20 jaar de stichting zich volledig staande kan houden met gelden van de overheid.”

Structurele hulp nodig
Volgens Naarendorp wordt het belang van de stichting onvoldoende onderkend. Beide functionarissen leggen uit dat veel nog in orde moet komen bij de stichting. “Ik hoop dat er bij de komende evaluatie een speciale pot komt voor specialistische behandeling voor de kinderen”, zegt Veira.

Er is structurele professionele hulp nodig voor de veelal seksueel misbruikte, aan AIDS lijdende, verstoten en getraumatiseerde kinderen. De stichting heeft behoefte aan een permanente sociale werker. Veel kinderen moeten verwezen worden naar de psycholoog, andere naar een orthopeed. Verder zijn er ook opgeleide leerkrachten nodig voor het onderwijzen van de kinderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May