Suriname en VS tekenen luchtvaartovereenkomst
08 Jul 2013, 16:00
foto
Minister Winston Lackin en VS-ambassadeur Jay Anania feliciteren elkaar na de ondertekening van het luchtvaartverdrag. (Foto: VS-ambassade)


Suriname en de Verenigde Staten (VS) hebben vandaag een luchtvaartovereenkomst getekend. Het gaat om een zogenaamde ‘open sky’ overeenkomst voor een marktgerichte aanpak van de luchtverbinding tussen de beide landen en vliegoperatie buiten hun grondgebied.

Met deze overeenkomst wordt samengewerkt aan het verminderen en verwijderen van beperkingen op bijvoorbeeld het aantal vluchten en de frequentie daarvan tussen de beide landen. Ook worden strengere regels, voor bijvoorbeeld welke vliegtoestellen worden ingezet, verwijderd. De overeenkomst is getekend door minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Jay Anania.

Met deze overeenkomst worden de handel en het toerisme tussen de beide landen versterkt. Ook voor de bedrijvensectoren is de samenwerking voordelig, als het gaat om prijsontwikkelingen voor goederen en diensten. Het verdrag bevordert verder de veiligheid van de luchtvaart tussen de beide landen, gebaseerd op internationale standaarden en normen, zegt een bericht van de ambassade.

De VS heeft met meerdere landen soortgelijke ‘open sky’ samenwerkingsovereenkomsten getekend. Het gaat intussen om meer dan honderd partners uit alle regio’s van de wereld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May