Postma wint Staatsolie Zwemmarathon (update)
07 Jul 2013, 10:05
foto
Renze Postma bij de finish.


De 16-jarige Renze Postma heeft de 39ste Staatsolie Zwemmarathon weer op zijn naam geschreven. Hij heeft zijn titel geprolongeerd. Vanaf de start op Domburg nam Postma de leiding en vergrootte zijn voorsprong halverwege het traject. Dillion Willems (19), eveneens uit Aruba, hield Postma kilometers lang bij als tweede en finishte na hem.

De subgroep was ver achter de twee Arubaanse zwemmers. Naarmate de finish dichterbij kwam, werd de voorsprong van Postma steeds groter. Bij de Nieuwe Haven was hij al ruim 75 meter voor op Willems. Bij SDSM was de voorsprong over de 200 meter.

Uiteindelijk nam Postma een behoorlijke sprint en eindigde als eerste. Hij had zich goed voorbereid om de zwemmarathon te winnen. Hij zwom vanaf het begin vastberaden naar de overwinning. Postma heeft 2 uur en 17 minuten gedaan over de zwemmarathon. Twee minuten later tikte Willems aan. Yael Touw Ngie Tjouw (12) van De Dolfijn is als eerste Surinamer op de derde plaats geëindigd. Bij de dames heeft Sajni Singh (15) van De Dolfijn de 39ste Zwemmarathon op haar naam geschreven. Saskia Postma uit Aruba eindigde als tweede bij de dames.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May