VHP wil verantwoording financieel-monetair beleid
06 Jul 2013, 08:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.


Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij (VHP), vindt dat de regering in De Nationale Assemblee verantwoording moet afleggen over het financieel-monetaire beleid. Hij stelt dat er nu 40% meer inkomsten zijn dan tijdens de vorige regeerperiode. De VHP-topper wil weten wat er met het geld gebeurt.

Santokhi zei op een partijbijeenkomst vrijdagavond in stichting 'de Olifant' dat er meer geld in het laatje is gekomen door goud, belasting, olie, extra government take uit brandstof en devaluatie van de munt. "Je zou verwachten dat de regering meer zou presteren omdat er meer geld is, maar er is een realisatie van ver beneden de 40%", merkt de politicus op.

De VHP-voorzitter haalt aan dat nu er meer inkomsten zijn, hij verwacht had dat er ook extra besparingen zouden zijn. Daar heeft hij echter niks van gemerkt. De goudvoorraad gaat weg. "Komt u uitleggen regering wat u doet met het geld. U verkoopt goud, wat gebeurt er met het geld. Komt u uitleggen in het parlement, dan kunnen we een discussie erover voeren", benadrukt Santokhi die ook lid is van De Nationale Assemblee. Volgens hem vinden veel zaken plaats buiten de begroting om. Hij wenst informatie te hebben over het macro-economisch beleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May