Ifrish Alberg eindigt op de zevende plaats
06 Jul 2013, 00:30
foto
Ifrish Alberg (archieffoto)


Ifrish Alberg eindigde vrijdagavond op de zevende plaats tijdens de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen in Cartagena, Colombia. Hij zette een tijd van 10.57 neer op de 100 meter. Na een piek van enkele weken geleden, is er een kleine terugval te merken bij de atleet, zegt de Surinaamse Atletiek Bond in een persbericht. Zijn beste tijd is 10.29.

De uitdaging wordt om in augustus zijn tweede piekprestatie voor dit jaar te bereiken. Vrijdagochtend liep Ifrish in de series en haalde met een tijd van 10.79 de finale. Hij eindige als vierde in zijn serie. De windsterkte in deze serie was -1.9 (tegenwind). De gouden plak ging naar Alex Quinonez (winnaar serie 1) uit Ecuador. Hij zette een tijd neer van 10.22. Bruno Lins Tenoro de Barros uit Brazilië won zilver in 10.33 en brons is voor Isidoro Montoya uit Colombia in een tijd van 10.38.

Ifrish is niet tevreden over zijn start die niet verlopen is zoals hij dat wilde. Zijn streven in de finale was om zijn oude explosiviteit terug te krijgen. Volgens de Atletiekbond is na een piek meestal een terugval te merken. Ifrish keert maandag naar Suriname terug om zijn training voort te zetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May