EU en VS willen terugkeer democratie in Egypte
04 Jul 2013, 00:00
foto
Aanhangers van de militairen vieren feest in de straten van Cairo. (Foto: News.com)


De Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten hebben bezorgd gereageerd op de ontwikkelingen in Egypte. President Mohammed Morsi is afgezet. Persbureau Reuters meldt dat diverse toppers zijn aangehouden. De Egyptische krant al-Ahram publiceert dat er arrestatiebevelen zijn voor aanhouding van 300 personen. Tenminste veertien personen hebben het leven gelaten tijdens protesten. De buitenlandchef van de EU, Catherine Ashton, wil dat de democratie zo snel mogelijk terugkeert, is haar eerste reactie op de coup van het leger.

Tijdens een live uitzending vielen militairen de tv-zender van Al Jazeera in Cairo binnen. Na enige tijd werden beelden getoond van feestende mensen, terwijl daarvoor pro-Morsi demonstraties werden uitgezonden. Het leger heeft diverse tv-zenders van de Moslimbroederschap, die aanhangers zijn van Morsi, uit de lucht gehaald.

Ook president Barack Obama dringt aan op terugkeer naar een burgerregering. Er moeten zo snel mogelijk eerlijke en vrije verkiezingen worden gehouden. De VS zegt geen partij in deze te kiezen. De situatie is nog niet overzichtelijk. Morsi wordt vastgehouden door de militairen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May