Naschoolse opvang zeven maanden achter met betaling
04 Jul 2013, 10:00
foto


Leerkrachten hebben reeds zeven maanden geen betaling gekregen voor het werk dat ze na school verrichten. "Sinds december zijn wij niet uitbetaald. Elke maand horen wij dat het in orde komt. In mei kregen wij een salarisstrookje. Toen kregen wij te horen dat er een foutje was, dat in juni zou worden gecorrigeerd. Maar nu is het alweer begin juli en wij hebben nog steeds geen cent gezien", zegt een schoolleider uit Wanica aan Starnieuws.

Sommige leerkrachten uit het binnenland melden dat zij helemaal geen salarisstrook hebben ontvangen. De leerkrachten voelen zich beetgenomen, omdat hen steeds wordt voorgehouden dat het geld zal worden betaald. "In mei was er een fout gemaakt, maar ook bij de correctie blijken de bedragen niet te kloppen. Ik moet geen SRD 50 maar SRD 75 per dag ontvangen, want dat is het bedrag dat schoolleiders moeten krijgen."

Verschillende scholen hebben vergaderd om een standpunt in te nemen. "Wij hebben nu nog zeven weken te gaan. Onze school heeft besloten om uit humanitaire overwegingen door te gaan met het project. Als wij zeven maanden zonder vergoeding hebben volgehouden, willen wij nu ook geen spelbreker zijn", zegt de schoolleider. "Wij willen de kinderen en de ouders niet duperen, maar we hopen toch uitbetaald te worden nog voordat wij met vakantie gaan", zegt de schoolleider. In oktober wordt het project landelijk uitgevoerd, maar als de betaling uitblijft zal bij de opstart van de school nauwelijks animo zijn om verder te gaan met de naschoolse opvang. De leerkrachten hopen dat er zo gauw mogelijk een oplossing komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May