Ontvluchte gedetineerde Para weer gevangen genomen
03 Jul 2013, 06:00
foto
Gedetineerden bezig met schoonmaak in Para. (Archieffoto)


Een gedetineerde die onlangs ingedeeld is in de ploeg die werkzaamheden verricht in het district Para, zag kans dinsdag het bos in te vluchten. Penitentiaire ambtenaren, medewerkers van de bestuursdienst, politieagenten en zelfs enkele gedetineerden gingen de man achterna. "Binnen korte tijd hadden ze hem te pakken", zegt districtscommissaris (dc) Jerry Miranda aan Starnieuws.

Miranda bevestigt dat er schoten gelost zijn. De man is geraakt door een schot. De dc vindt het jammer dat zo'n voorval heeft plaatsgevonden. "Ik ben zeer tevreden met het werk dat gedaan wordt. De penitentiaire ambtenaren en de overige gedetineerden vinden het heel erg dat een van hen heeft geprobeerd te vluchten. Zij hebben er ook alles aan gedaan om de man te pakken. Ik heb begrepen dat deze man over een maand uit de gevangenis mocht, want dan heeft hij zijn straf uitgezeten. Ik begrijp niet waarom hij zo kort voor zijn vrijlating besloot te vluchten", verzucht Miranda.

De mensen die hun straf uitzitten, hebben veel werk verzet in Para. "Tot nu toe is alles goed gegaan. Hopelijk zal dit geen domper leggen op de situatie", zegt Miranda. Hij merkt op dat er voldoende bewaking is. Hij is blij dat er alles aan gedaan is om de man weer gevangen te nemen. Miranda vertelt dat een van de personen die zijn straf heeft uitgezeten, door hem in dienst is genomen. Hij merkt op dat de alertheid opgevoerd zal worden. In elk geval is hij erg blij met de hulp die het district krijgt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May