Actie milieu-inspecteurs niet verscherpt
02 Jul 2013, 21:15
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt in gesprek met milieu-inspecteurs. (Foto: Raoul Lith)


De bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gaat door met de actie, zegt voorzitter David Bakker. Dinsdag is er een overleg geweest tussen de milieu-inspecteurs en de vaste commissie van Volksgezondheid in De Nationale Assemblee. Afgesproken is met commissievoorzitter Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) dat partijen om de tafel gaan zitten. De acties worden niet verscherpt.

De assembleedelegatie is uitgenodigd om kennis te nemen van wat onder de milieu-inspecteurs leeft. “We hebben de leden aan het woord gelaten om aan te geven welke problemen de dienst heeft”, legt Bakker uit. Vishnudatt zegt dat er drie weken terug gesprekken zijn gevoerd met de milieu-inspecteurs in de assemblee. Hij had ook een onderhoud met de directeuren van het BOG en Volksgezondheid. “Ik heb een beroep op ze gedaan om het bestuur van de bond te ontvangen, om zo de druk weg te nemen", vertelt Vishnudatt. Hij meent dat de milieu-inspecteurs terecht in actie zijn gegaan, want er is niet gesproken. Vishnudatt zal over deze kwestie een onderhoud hebben met minister Michel Blokland van Volksgezondheid.

Geen verscherping
Na de gesprekken die tussen de leden en Vishnudatt zijn gevoerd, denkt Bakker niet aan een verscherping van de acties. Hij geeft aan dat er woensdag gesproken wordt met de directeur van het BOG. Hij wil ook de vaste commissie de ruimte geven. Assembleelid Frederik Finisie (Mega Combinatie/NDP) was ook ter plekke. Hij is oud-medewerker van deze dienst.

De milieu-inspecteurs willen de overurenstaten en de beschikkingen in handen hebben. Ook moet er duidelijkheid komen over de stopzetting van het project 'herstructurering van het BOG'. Niemand weet iets van het project, merkt Bakker op. De bond eist verhoging van de vervoerstoelage en wil dat dit op het bureau van het ministerie van Binnenlandse Zaken moet liggen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May