IMF houdt consultatie bij ATM
02 Jul 2013, 10:00
foto
Minister Michael Miskin van ATM heeft met zijn staf de IMF-missie geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op arbeidsgebied. (Foto: min. ATM)


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in zijn jaarlijkse consultaties het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) aangedaan. De missie heeft informatie gehad over de laatste ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid en werkloosheid.

ATM zegt in een persbericht dat de IMF-deskundigen vooral geïnteresseerd waren in cijfers van de Surinaamse arbeidsmarkt. Minister Michael Miskin heeft de delegatie ook de laatste informatie gegeven over de vorderingen van het Sociaal Zekerheidsstelstel en de stand van zaken van het minimumloon. De conceptwet Minimumloon ligt voor goedkeuring bij de Raad van Ministers.

Suriname is lid van het IMF en worden jaarlijks consultaties gehouden over de economie in het land. De IMF-delegatie heeft afzonderlijk ook gesproken met de sociale partners, waaronder het bedrijfsleven en de vakbeweging. Delegatieleider van de IMF-missie is Daniel Kanda, die vanwege het fonds belast is met Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May