Brazilië geeft sterk signaal en leidt met 2-0
30 Jun 2013, 19:54
Fred opent de score voor Brazilië. (Foto: sambafoot.com)

Nog voor het eerste fluitsignaal liet Brazilië geen twijfels bestaan over zijn intenties. Het volkslied werd door alle spelers vol passie gezongen en was een en al intimidatie. Nauwelijks bekomen van dit signaal, keek Spanje reeds na anderhalve minuut tegen een achterstand aan. Fred plaatste de bal al liggend, achter doelman Iker Casillas.

De Spanjaarden werden kort gedekt en konden maar niet in hun spel komen. Kort voor de rust (40ste minuut) kreeg Pedro een niet te missen kans, maar op de een of andere manier slaagde David Luiz erin, de bal uit het doel van de reeds verslagen Julio Cesar te houden. In de daarop volgende aanval van Brazilië was het niemand minder dan Neymar, die de score met een magistraal schot verdubbelde. De gastheer gaat de rust in met een comfortabele score: 2-0.