Top Petro Caribe eensgezind over uitvoering sociale projecten
30 Jun 2013, 12:00
foto


De 8ste Petro Caribe top van staatshoofden en regeringsleiders in Nicaragua is afgesloten met nieuwe plannen voor economische ontwikkeling en uitvoering van een sociaal programma. Het gaat om investeringen in onderwijs, gezondheid en bevordering gezonde voeding. President Desi Bouterse die de top ook heeft bijgewoond, is vanochtend teruggekeerd naar Suriname.

De summit werd bijgewoond door delegaties uit twintig Caribische en Latijns-Amerikaanse landen. De Venezolaanse president Nicolas Maduro merkte tijdens de sluitingsceremonie op dat de doelstellingen van Petro Caribe zijn gehaald. Het gaat om de integratie en de strijd tegen armoede.

De top heeft afgesproken om investeringen te bevorderen met Petro Caribe fondsen op gebieden zoals zee- en luchtvervoer, telecommunicatie, toerisme en handel. In de sociale sector gaat het om het opheffen van analfabetisme, het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs, ontwikkeling van cultuur en het bevorderen van programma's voor goede en gezonde voeding. Vooral de onderste lagen van de samenleving moeten opgetrokken worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May