President en delegatie tevreden terug uit China
28 Jun 2013, 15:30
foto
President Desi Bouterse bij aankomst op de Johan Adolf Pengel luchthaven. (Foto: Raoul Lith)


De delegatie onder leiding van president Desi Bouterse is vanmiddag zeer tevreden teruggekeerd. De ministers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en personen met speciale missies zijn vol lof over de resultaten die zijn bereikt. Er zijn naast overeenkomsten ook concrete afspraken gemaakt. Diverse delegaties worden in Suriname verwacht om de plannen verder uit te werken.

Tijdens het bezoek aan Volksrepubliek China is veel aandacht besteed aan de energiesector, mijnbouw, investeringen en landbouw. Elisa Carter die het project ziekenhuis Wanica trekt, deelde mee dat er een goed en intensief gesprek is gevoerd met de Chinese counterpart. De mensen waren onder de indruk van wat er gepresenteerd is en waarom Suriname een bepaald type ziekenhuis wenst te hebben. President Bouterse wees er op dat het ziekenhuis een centrale plaats inneemt en belangrijk is voor de verlichting die nodig is in de gezondheidssector.

Bouterse zei dat de samenwerking met China, Suriname de gelegenheid geeft om de ontwikkeling in het land versneld aan te pakken. China heeft ruim US$ 3 miljard beschikbaar gesteld voor het Caribisch gebied. Suriname zal als hub worden gebruikt naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Op basis van joint-ventures zullen de natuurlijke hulpbronnen versneld worden ontwikkeld. China wil investeren in Suriname.

Er konden geen vragen worden gesteld. Nadat diverse sprekers aan het woord waren geweest, gaf de president aan dat voor deze keer de vragen van journalisten liever achterwege konden blijven. Hij merkte op dat er al veel informatie was verstrekt uit China en dat de delegatieleden heel moe waren na 24 uur onderweg te zijn geweest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May