Onduidelijk procesverbaal in mensenhandelzaak
28 Jun 2013, 09:00
foto


De verdachten Marcel K., Tony T. en Claudine K. zouden zich schuldig hebben gemaakt aan schaking, het hebben van geslachtsgemeenschap met een minderjarige en mensenhandel. In deze zaak zijn er op de rechtszitting van donderdag twee politiemannen gehoord. Volgens rechter Alida Johanns waren sommige zaken die opgenomen zijn in het procesverbaal onduidelijk. Ook voor de raadslieden John Moerahoe en Lygia Palmburg waren bepaalde zaken onduidelijk.

Marcel K. en Tony T. hangen elk een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. Claudine K. is voorlopig in vrijheid gesteld, maar de strafeis van het Openbaar Ministerie is vier en een half jaar tegen haar. De drie verdachten ontkenden een veertienjarig meisje tot een commerciële sekswerkster gemaakt te hebben. Ook beweerden ze geen seks gehad te hebben met het slachtoffer. Zij stelden dat het slachtoffer leugens heeft verteld.

Volgens Moerahoe lijkt de brief die naar de procureur-generaal (P.G.) gericht was, op een samenvatting van het procesverbaal. Ook komt bepaalde informatie niet overeen met het procesverbaal en de brief naar de P.G. Zo zou aangegeven zijn dat het slachtoffer als schoonmaakster zou werken in de salon. Volgens de getuige had Marcel K. hem voorgehouden dat het meisje alle werk in de salon van Tony T. en Claudine K. moest doen, waaronder het masseren van klanten en het hebben van seks met mannen.

“Uit geen enkele verklaring van de drie verdachten is gebleken dat het meisje als commerciële sekswerkster is ingezet. Alleen uit uw verhoor blijkt dat en alle verdachten ontkennen dat. Hoe komt het dan dat het slachtoffer dit verhaal wel aan u heeft verteld?”, vroeg Moerahoe aan de politieman. De agent verklaarde dat hij geen baat bij heeft om zaken te verdraaien en ook nog onder ede staat, dus steeds de waarheid heeft verteld. “Ik heb geluisterd naar het meisje en heb de waarheid op papier vastgelegd”, verklaarde de getuige.

Marcel K. zou het meisje rond 1 september vorig jaar hebben leren kennen en had haar op 4 september van huis opgehaald. Zij zou meegenomen zijn naar de woning van Marcel in Commewijne. Hij zou de tiener een week bij zich hebben
gehouden en seks met haar hebben bedreven. Aanvankelijk hadden de ouders geen aangifte gedaan. Zij zijn eerst op onderzoek uitgegaan. Het meisje was al een aantal keren van huis weggelopen. Toen ze erachter kwamen waar hun dochter was, deden zij aangifte bij de politie op 21 september. Dit leidde tot de aanhouding van de drie verdachten.

Deze zaak zal op 11 juli voortgezet worden en het slachtoffer zal dan in raadkamer wederom gehoord worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May