Spanje worstelt zich na penaltyreeks naar finale
27 Jun 2013, 19:46
foto


Spanje is in de finale van de Confederations Cup. De regerend wereldkampioen had in de halve finale heel veel moeite met Italië. Na de doelpuntloze reguliere negentig minuten, slaagden geen van de ploegen erin het net te vinden in de verlenging. Uiteindelijk brachten strafschoppen de beslissing.

Italië speelde in de eerste helft aanvallender, echter kwam het niet tot scoren. Spanje leek het in deze speelperiode het rustig aan te doen. In de tweede helft was het spelbeeld tot kort voor einde hetzelfde, echter speelde vermoeidheid de Italianen parten. Spanje bleek over een betere uithouding te beschikken en kreeg de gelegenheid de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar Jesus Navas en Gerard Pique stonden niet op scherp.

In de verlenging werd er ook niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Na een wederzijdse perfecte reeks, was het uiteindelijk de speler Bonucci die namens Italië de bal torenhoog knalde. Jesus Navas bleek over stalen zenuwen te beschikken en schoot de Spanjaarden naar de finale, waar Brazilië zondag de tegenstander is.

Voor de aanvang van de wedstrijd raakten duizenden demonstranten slaags met de politie. Wat aanvankelijk een vreedzame demonstratie leek, ontaardde toen de protestanten de veiligheidszone naderden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May