6 maanden geen dieselcompensatie voor bushouders
27 Jun 2013, 16:00
foto
Bushouders hebben een prikactie gehouden bij het PLO-kantoor. (Foto: Raoul Lith)


Bushouders van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hebben vandaag een korte prikactie gehouden. Zij zijn er niet over te spreken dat ze al zes maanden geen dieselcompensatie hebben gekregen van de regering. De actiegroep benadrukt dat vooral niet de indruk moet ontstaan dat het hier gaat om een subsidie, maar om een compensatie die ver beneden de reële prijs is. De PLO-actievoerders geven de regering tot 2 juli de gelegenheid de achterstallige compensatie uit te betalen. Gebeurt dat niet zal de groep zich beraden over een actiemodel.

De actiegroep wil het liefst dat wordt afgestapt van de compensatie van SRD 1,62 per liter en dat er op de verschillende trajecten nieuwe tarieven worden ingevoerd. De groep wil in elk geval dat een busrit binnen Paramaribo wordt verhoogd naar SRD 2.25. Terwijl de actie gaande was, kreeg woordvoerder Radjinderkoemar Djamoena een telefoontje van PLO-secretaris Robby Boedhoe. Hij deelde mee dat de regering vandaag nog het geld zal uitbetalen, maar dan over drie in plaats van zes maanden. Dit werd niet geaccepteerd door de actievoerders die stellen dat zij dan steeds weer te maken zullen krijgen met een achterstand in de uitbetaling. Dan zal ook nimmer gesproken worden over een tariefsverhoging.

Boedhoe zegt dat de ervaring wel is dat wanneer de regering zegt te zullen betalen dat wel gebeurt, alleen is er nu en achterstand. “Maar de leden kunnen alvast de drie maanden die worden uitbetaald accepteren, dan zien we wel verder. Wij van het bestuur zullen in elk geval, nadat het geld vandaag is gestort, beginnen met de uitbetaling. Als de actievoerders op 2 juli toch een vergadering willen houden, moeten ze dat maar doen”, stelt Boedhoe. PLO-voorzitter John Mahadewsingh zegt aan Starnieuws dat alle leden akkoord zijn gegaan met het compensatietarief. “Alleen willen ze liever dat er een tariefsverhoging daarvoor in de plaats komt”, deelt hij mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May