Nep 'CTU-leden' persen geld af van vrouw met bizar verhaal
26 Jun 2013, 00:00
foto


De Recherche Gewestendienst en de surveillance unit Wanica hebben een man (K.C.) en een vrouw (E.A.), die de Nederlandse nationaliteit bezit, aangehouden. Zij deden zich voor als leden van de Counter Terrorism Unit (CTU) en hebben grote geldbedragen in vreemde valuta afgetroggeld van hun vriendin K.G. De verdachten beweerden dat ze in dienst zijn van president Desi Bouterse en in zijn opdracht geld en goud moesten vervoeren. Het transport lukte niet omdat K.G. bezeten zou zijn door boze geesten.

De nep 'CTU-leden' beweerden dat de boze geest die op K.G. was, zich had verenigd met de overige boze geesten, die het transporteren van goud en geld voor Bouterse bemoeilijkten. De boze geesten zouden K.G. en haar zoon en uiteindelijk president Bouterse vermoorden. Om dit te voorkomen werd een helderziende in beeld gebracht, die het mogelijk zou maken om K.G. en de president te bevrijden van de boze geesten.

Enorme sommen geld niet genoeg
De verdachten deden K.G. geloven dat de boze geesten reeds twee CTU-leden hadden vermoord en dat elk moment haar zoon en Bouterse dood zouden gaan. Om dit plan te verijdelen moest zij telkens grote geldbedragen in Euro en US$ dollars afstaan aan de nep 'CTU-leden'. Starnieuws verneemt dat de vrouw totaal euro 14.000 en US$ 7000 al heeft neergeteld.

Hoewel ze al zoveel geld had gegeven aan de afpersers, werd de vrouw verder onder druk gezet door de nep 'CTU-leden'. Zij ontving toen een sms-bericht, dat de helderziende boos was geworden, en dat zij en president Bouterse dood zouden worden gemaakt door de boze geesten. Uit vrees heeft zij toen hulp gezocht bij de politie. Intussen is het duidelijk dat K.C. en E.A. niet bekend zijn bij CTU. Bij verder onderzoek zijn bij de man, die beweert kapitein te zijn in het Nationaal Leger, een uniform, epauletten en een speelgoed pistool aangetroffen. De zaak wordt verder onderzocht. Het tweetal is in verzekering gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May