Imeao 3 noteert 66,7 procent geslaagden
24 Jun 2013, 16:10
foto


Van de 111 kandidaten die hebben deelgenomen aan het eindexamen van het Imeao 3 zijn 74 leerlingen meteen geslaagd. Dat is 66,7 procent. Het vorige schooljaar was het slagingspercentage 64.1 procent. Volgens directeur Kim Gomes-Olmtak, is ook dit jaar de stijgende trend aangehouden. “Met uitzondering van twee jaren terug, maken we als sinds 2008 een stijgende trend door in het slagingspercentage van de school”, zegt zij.

Olmtak verwacht dat het aantal iets hoger zal worden. “Als we samen met de leerlingen die her- en inhaalexamen moeten doen hard werken, kan het percentage zelfs 81 procent worden", zegt de directeur aan Starnieuws. Er zijn zes leerlingen die herexamen, en tien die inhaalexamen moeten doen. Het aantal leerlingen dat het examen niet heeft gehaald is 21, ofwel 18.9 procent.

Verbeteren prestaties en imago
De schooldirecteur zegt dat de verbeterde prestaties alleen mogelijk zijn geweest door hard en samen te werken. Het aanpassen van de benadering leerling en leerkracht heeft daarbij een rol gespeeld. “We hebben veel motiverende gesprekken en dat heeft erin geresulteerd dat leerlingen zich extra zijn gaan inzetten”, legt Olmtak uit.

Op alle Imeao-scholen is volgens Olmtak nu een proces gaande van vernieuwing. Dat is volgens haar nodig, omdat de vraag naar afgestudeerden van dit type onderwijs vrij hoog is bij het bedrijfsleven en de overheid. Olmtak stelt dat deze trend en de vernieuwing van het onderwijssysteem moeten bijdragen aan verbetering van wat zij noemt “het slechte imago van het Imeao” dat nog altijd bestaat in de gemeenschap.

Volgens de directeur is dat imago een vertekend beeld. “Er zijn geen restricties dan alleen het hebben van een mulo-diploma. Dat maakt dat ook leerlingen die zich komen inschrijven de school als een gemakkelijk alternatief zien. Dat verandert echter snel wanneer ze merken dat het keihard studeren is”, meent Olmtak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May