28 juni besluit verzoekschrift beëindiging 8 decemberproces
23 Jun 2013, 00:00
foto


De Raadkamer van de Krijgsraad zal op 28 juni een besluit nemen over het verzoekschrift van advocaat Irvin Kanhai. De raadsman heeft namens een van zijn cliënten, Ernst Geffery, aan de Krijgsraad gevraagd om het 8 decemberstrafproces te beëindigen.

Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij nu andere gronden heeft aangevoerd dan toen hij namens Errol Alibux, Imro Themen en Iwan Krolis aan de Krijgsraad gevraagd had om het proces te beëindigen. Dit verzoek werd in februari afgewezen. De Krijgsraad vindt dat er eerst duidelijkheid moet zijn in de rechtsvraag over inmenging in het rechtsproces. Volgens de grondwet kan deze vraag alleen door het Constitutioneel Hof worden beantwoord. Daar houdt de Krijgsraad zich aan.

"Het Constitutioneel Hof bestaat nog niet. De ontwerpwet moet nog behandeld worden in De Nationale Assemblee. Mijn cliënt kan niet zo lang in het ongewisse blijven", stelt de raadsman. Hij merkt op dat in de wet dit eveneens duidelijk is aangegeven. In de ontwerpwet staat overigens ook niet dat het Openbaar Ministerie deze kwestie dient aan te kaarten bij het Constitutioneel Hof. Kanhai vindt dat deze zaak nu te lang duurt. De inhoudelijke behandeling van het 8 decemberstrafproces is vanaf 11 mei 2012 geschorst, nadat de amnestiewet op 5 april vorig jaar in werking trad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May