Ecobedrijf boekt succes bij milieu-aanpak
23 Jun 2013, 01:30
foto
Voorzitter Anwar Alibux van Samarja overhandigt het milieucertificaat aan Toekoe Wijnberg van Myrysji Tours Suriname.


Myrysji Tours heeft als eerste bedrijf de derde ronde behaald van de Samarja milieu certificering. Het bedrijf heeft een eco-ressort te Galibi.

Sinds januari heeft het bedrijf 2.000 petflessen gescheiden en opgeslagen voor recycling. Sinds 2011 werkt Myrysji aan het milieubewustzijn van haar personeel en gasten. De opgehaalde flessen worden periodiek gebracht naar Albina waar ze worden opgehaald voor verdere verwerking door een recyclebedrijf.

Het nieuwe milieu certificaat komt naast het oude in de eetzaal van het ressort, waar het altijd een gespreksonderwerp vormt voor de toeristen.

Structurele milieuproblemen
Alhoewel Myrysji als particulier bedrijf zich milieu verantwoord opstelt, kampen de 2 dorpen te Galibi en het strand van Stinasu met grote milieu problemen. Vooral het aanspoelen van afval afkomstig vanuit Albina en verder bovenop de Marowijne rivier zorgt voor overlast. Afval komt tot op het schildpaddenstrand terecht.

Eenmaal per jaar organiseert Myrysji Tours Suriname een grote schoonmaakactie in Galibi en het Schildpaddenstrand. Slecht afvalbeheer en verwerking vormt een structureel probleem bij het ontwikkelen van de ecotoerisme sector in Suriname, zegt voorzitter Anwar Alibux van Stichting Samarja.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May