Hardnekkige 'paragrasi' in Parakreken wordt bestreden
22 Jun 2013, 02:00
foto
Er is een boot aangeschaft om de 'paragrassi' te bestrijden. (Foto: Marvin Moesan)


Para heeft een boot met alle toebehoren aangeschaft voor het bestrijden van de begroeiing 'paragrasi' in de afvoerkreken en andere waterwegen in het district. Er wordt gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk middel dat geen schade vormt voor de vissen en het oppervlaktewater. “Dit middel breekt het gras tot de wortel af”, zegt John Anches, coördinator van onderhoudswerkzaamheden van het commissariaat Para.

In het district Para worden er regelmatig onderhoudswerkzaamheden gepleegd aan de waterwegen en hoofdlozingen om het district droog te houden. Volgens Anches zal er geen sprake zijn van wateroverlast wanneer waterwegen goed onderhouden worden. “De begroeiing zal regelmatig bestreden worden door een speciaal team dat hiervoor getraind is”, zegt hij.

De leiding van het commissariaat heeft in de afgelopen periode inspectietochten uitgevoerd op de Pararivier en de Coropinakreek. In samenwerking met de ministeries van Openbare Werken, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Regionale Ontwikkeling zijn er tijdens de hevige regenval in de vorige maand, zeven graafmachines extra ingezet om de graafwerkzaamheden te verrichten in alle bestuursressorten van Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May