DSB-medewerkers krijgen 8.5% salarisverhoging
20 Jun 2013, 14:00
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein voor hoofdkantoor DSB Bank.


De directie van De Surinaamsche Bank (DSB Bank) en de bond onder leiding van Robby Berenstein hebben overeenstemming bereikt. De leden krijgen een verhoging van 8.5% die terugwerkt tot januari 2013 en een lumpsum van een maand. Berenstein zegt aan Starnieuws dat hij tevreden is met het uiteindelijke resultaat.

Bond en directie hadden ruim drie maanden onderhandeld, maar konden elkaar niet vinden. De bond had een verhoging van 10% gevraagd, terwijl het beginpunt van de directie 5% was, gelijk aan de inflatie. Na een ultimatum dat gesteld werd door de bond en gekozen werd voor een actiemodel, schakelde de directie de Bemiddelingsraad in. Berenstein zegt dat er een voorstel is gedaan door de Bemiddelingsraad, waarop partijen nog konden reageren. "Maar het is altijd beter als partijen met elkaar een overeenstemming bereiken. Daarom hebben wij de directie benaderd om toch tot een vergelijk te komen", deelt Berenstein mee.

De vakbondsleider is blij dat een bevredigende collectieve arbeidsovereenkomst (cao) kon worden gesloten. De leden hebben gisteren ook hun instemming gegeven aan het akkoord. De cao is voor drie jaar gesloten in plaats van twee. Dit geldt vooral voor de secundaire voorzieningen. Over salarissen wordt wel elk jaar opnieuw onderhandeld, deelt Berenstein mee. Hij merkt op dat de medische voorzieningen ook zijn verbeterd. De kinderbijslag is eveneens aangepast. Volgens de vakbondsleider is er een goede basis gelegd met deze cao voor de verbetering van de positie van de werknemers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May