Parmessar wordt vrijdag minister van OW
19 Jun 2013, 14:40
foto
Rabin Parmessar wordt de nieuwe minister van OW.


Ook Rabin Parmessar zal door president Desi Bouterse vrijdag om 10 uur worden beëdigd als minister van Openbare Werken (OW). Intussen zijn diverse notabelen uitgenodigd door directeur Eugene van der San van het kabinet van de president voor de beëdiging van de ministers van OW en Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Steven Relyveld wordt de nieuwe bewindsman op RGB.

Parmessar zal afscheid nemen als parlementariër. Vanaf het begin was het assembleelid van de Nationale Democratische Partij (NDP) de kandidaat van de president. Starnieuws verneemt dat de president dit de vorige week maandag al heeft meegedeeld aan onder andere partijgenoot tevens assembleelid Charles Pahlad, die samen met ex-minister Ramon Abrahams de NDP-coördinator van Wanica is. Pahlad en Parmessar kunnen niet door één deur.

Parmessar was eerst benoemd als coördinator van Wanica. Hij was in deze functie al voorgesteld. Uiteindelijk besloot Bouterse dat Pahlad en Abrahams belast worden met de coördinatie. De groep onder leiding van Parmessar wilde dat districtscommissaris Rawin Jiawan van Wanica ook het veld moest ruimen. Jiawan is zoon van Pahlad. Deze ruzie is niet bijgelegd. De beëdiging vindt plaats in het Perscentrum op het kabinet van de president. De plaats van Parmessar in het parlement zal door Joan Dogojo worden ingenomen. Zij is nu met een NDP-delegatie in China.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May