Actie personeel Bureau voor Dak- en Thuislozen verscherpt
19 Jun 2013, 03:00
foto
Vakbondsleider Murwin Leeflang in gesprek met het personeel van het Bureau voor Dak- en Thuislozen. (Foto: Raoul Lith)


Het personeel van het Bureau voor Dak- en Thuislozen (BDT) verscherpt vanaf woensdag de acties. Murwin Leeflang, voorzitter van de bond bij BDT, informeerde de leden wat uit de gesprekken is gekomen met de directeur. ”We zijn geen stap verder gekomen,er is niets dan ook niets uit de bus gekomen”, zegt Leeflang.

Alle personeelsleden moeten zich woensdag aanmelden op het terrein van de vakcentrale C-47. “Vanaf dan is niemand op de werkplek”, zegt Leeflang. Voor de dak- en thuislozen betekent het, geen begeleiding en bijstand. Ook wordt er niet uitgereden om cliënten op te halen. De acties zijn nog niet overgenomen door C-47, maar de vakcentrale is wel op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.

Voorzorgsmaatregelen nodig
De gesprekken met de directeur hebben niet de gewenste resultaten geleverd. Er is gesproken over veiligheid op de werkplek. Er moeten voorzorgsmaatregelen getroffen worden om het personeel te beschermen. ”De manier hoe die gasten te keer gaan als ze ontevreden zijn, die bedreigingen zijn niet uit te staan”, stelt de bondsvoorzitter. De directeur kon de bond ook niet aangeven hoe verder te handelen over het wensenpakket dat sinds 2012 bij het bestuur is. Dat Atie Balimoi niet meer als directeur wordt geaccepteerd door het personeel is ook onderwerp van gesprek geweest. De security guards moeten een opleiding tot buitengewoon agent volgen, dat geeft ze dan meer bevoegdheid om sommige gasten snel in de boeien te slaan”

Bij het Bureau voor Dak- en Thuislozen zijn er veertig personen in dienst en er worden negentien daklozen permanent opgevangen. Op dagbasis komen om en bij zestig mensen langs voor hulp. Leeflang hoopt dat er gauw een oplossing komt, want "als die gasten vanaf woensdag in de stad blijven rondhangen, kan niet aan ons worden toegeschreven". Bij C-47 krijgen de persoonsleden verdere instructies.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May