Landbouwers blij met aanpak Patjasketia-lozing
19 Jun 2013, 04:00
foto
Landbouwers zijn blij met de opschoning van de Patjasketia-lozing.


De oost en west Patjasketia-lozing met een totale lengte van acht kilometers wordt uitgediept. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Surzwam in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze dichtbegroeide lozing zorgt voor veel schade en wateroverlast aan de landbouwgronden van de boeren. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Deze lozing ontwatert de landbouwpercelen in het noorden van de Catharina Sophiastraat, vanaf Bombay tot Pataro. “Doordat deze lozing begroeid is, ondervinden de plaatselijke landbouwers heel veel schade door wateroverlast. In dit gebied wordt er veel aan landbouw gedaan. Het gaat voornamelijk om bananen, drooggewassen en citrus”, deelt Ramdhani mee. Bij regenval liep dit gebied steeds onder water. De dc schakelde toen LVV in om dit probleem op te lossen.

Ramdhani zegt dat de landbouwers nu met meer motivatie de landbouw in dit gebied zullen uitoefenen. “De landbouwers zijn zeer tevreden met de wijze van uitvoering van dit project en bedanken alle instanties die hun medewerking hebben verleend voor het uitvoeren van dit project”, deelt de dc mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May