Redjopawiro, directeur RGB, gaat naar Bosbeheer
18 Jun 2013, 01:00
foto
Minister en directeur RGB worden vervangen.


Glenn Redjopawiro, directeur van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), zal plaats moeten maken. Paul Somohardjo zegt aan journalisten dat zijn partijgenoot een andere functie krijgt. Hij wordt de nieuwe directeur van Bosbeheer. Er zullen meer maatregelen op dit departement genomen worden.

President Desi Bouterse heeft niet alleen besloten minister Ginmardo Kromosoeto te vervangen. Ook de directeur van dit departement moet gaan. De president zei dat een minister hoofdverantwoordelijke is op een ministerie, maar de directeuren gaan niet vrijuit. Hij kondigde aan dat meer directeuren vervangen zullen worden.

"Redjo is de enige directeur van mij die wordt vervangen", zegt Somohardjo. Hij merkt op dat de president dik tevreden is over de ministers van Pertjajah Luhur. Zij hebben de evaluatie goed doorstaan. Ook hij is content met hetgeen tot nog toe door zijn ministers is gepresteerd. Hij vindt niet dat hij de president heeft gechanteerd met de mededeling dat "als een minister van Pertjajah Luhur wordt ontslagen, de rest ook zal meegaan". De politicus legde uit dat hij gezegd heeft de regering te zullen gedogen in dat geval. "Hoe kan er sprake zijn van chantage!", stelt Somohardjo verontwaardigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May