Pers krijgt de schuld van commotie in coalitie
18 Jun 2013, 00:00
foto
De voorzitter van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo maandagavond in gesprek met journalisten in zijn partijcentrum. (Beeld: René Gompers)


De voorzitter van Pertjajah Luhur heeft gereageerd op geruchten die in sommige media zijn verschenen over het ontslaan van meer ministers. President Desi Bouterse zei vóór vertrek naar Haïti in een gesprek met perschef Clifton Limburg dat er meer ministers naar huis zullen gaan. Hij merkte ook op dat hij afstemming zal plegen met zijn coalitiepartners hierover en dat de voorzitter van Pertjajah Luhur in het buitenland is. Bouterse zei dat hij niet in zijn eentje zaken doordrukt.

Na de uitspraken van de president zijn de speculaties begonnen. Diverse namen werden genoemd van ministers die het veld zouden moeten ruimen. Maandagmiddag is tijdens het onderhoud tussen Bouterse, Somohardjo en Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie/ABOP, deze kwestie uitvoerig besproken. Brunswijk zei daarna aan journalisten dat Somohardjo wist dat er geen ministers van Pertjajah Luhur en ABOP zouden worden ontslagen. Hij begrijpt niet waarom de coalitieleider tóch is uitgekomen in de media met een mededeling dat "als president een minister van Pertjajah Luhur ontslaat, de rest ook meegaat".

Somohardjo geeft in een gesprek met journalisten toe dat hij wist dat er geen ministers van hem zouden worden ontslagen. Bij de evaluatie zijn ze goed bevonden. Maar toen hij al de berichten kreeg, moest hij optreden als leider van de partij. De politicus vindt dat de pers zaken anders gebracht heeft dan de president heeft meegedeeld. Het gaat volgens hem om de komma. "Doodt hem, niet wachten tot morgen". Er moest volgens de politicus staan "Doodt hem niet, wachten tot morgen".
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May